ОДЗАТНЕТЕ ГО МИЈАЛНИКОТ СО ЕДНОСТАВЕН ТРИК: Прашок за ПЕЦИВО и уште 2 Состојки и ќе биде како НОВ

ОДЗАТНЕТЕ ГО МИЈАЛНИКОТ СО ЕДНОСТАВЕН ТРИК:
Прашок за ПЕЦИВО и уште 2 Состојки и ќе биде како НОВ

Денес, една од најтешките работи е одтнувањето на мијалникот .

Кога луѓето не знаат што друго да прават, ги повикуваат мајсторите, бидејќи некои алати може да ги оштетат цевките и тогаш ќе западнете во уште поголем проблем.

Најголемиот кошмар на сите домаќинки е затнат мијалник. Доколку забележите дека водата полека истекува од мијалникот, веднаш постапете.

За овој трик не ви се потребни хемикалии, туку само три состојки кои сигурно ги имате во вашата кујна. Најпрво испразнете ја водата од мијалникот и низ решетката истурете вреќичка прашок за пециво и сода бикарбона, како и лажица сол во одводот. Потоа прелијте го со 2 литри врела вода. По 20 минути, одводот треба да се отпушти. Истурете ја водата од чешмата и проверете.

Доколку е потребно, повторете ја постапката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *