Змиите КРВНИЧКИ СЕ ПЛАШАТ САМО ОД ЕДНА РАБОТА: Ако го видат ТОА, бегаат, сите треба да ЈА НАБАВИТЕ

Змиите КРВНИЧКИ СЕ ПЛАШАТ САМО ОД ЕДНА РАБОТА: Ако го видат ТОА, бегаат, сите треба да ЈА НАБАВИТЕ

Славонскиот шармер со змии Дарко Карамазан тврди дека постои начин засекогаш да се ослободите од змиите, а тоа е прилично едноставно.

За да фатат змија, луѓето често бараат помош од познатиот фаќач на змии кој живее во близина на Славонски Брод.

– Бидејќи природен непријател на змијата е ежот, а змијата се плаши од него, веруваме дека би помогнал и еж-играчка кој е многу сличен на вистински еж.

Затоа, поставете ја таа играчка во дворот каде поминувате најмногу време, а според некоја логика би требало да имате помали шанси да се појави змија – советува тој, пренесува „Успешна жена“.Претходно ја објавивме приказната за жена која имала не баш пријатна ситуација со змии.

Повеќе од 90 отровни змии се пронајдени во куќа во Санта Роса (Калифорнија, САД), а целата операција започнала кога една жена се јавила во Службата за спасување рептили бидејќи се посомневала дека во нејзината куќа има змии.

Следниот ден на адресата дошол шефот на службата Ал Волф и на лице место пронашол една змија, а кога почнал подетално да истражува, забележал уште неколку рептили, за потоа да сфати дека има цела дувло од змии во таа куќа што се намножиле со текот на времето и други на тоа место.

Станува збор за отровни западни змии ѕвечарки, кои се сметаат за еден од најсмртоносните видови змии во Калифорнија.На Истребувачот на рептили му биле потребни речиси четири часа да ја ослободи куќата од змиите.

Прво извлекле 22 возрасни змии и 59 младенчиња, а потоа шефот на службата два пати се враќал да ја прегледа куќата и пронашол уште 11 змии.

Познато е дека змиите ги плашат луѓето, особено кога ќе ги најдат во куќата, а за тоа има валидна причина, а доказ за тоа се видеа на социјалните мрежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *