25 ГОДИНИ НЕ ЗНАЕВ ЗА ШТО Е КАПАЧКАТА: Кога ќе видите ЌЕ СЕ ИЗНЕНАДИТЕ, како никој не ни кажа досега? (ВИДЕО)

25 ГОДИНИ НЕ ЗНАЕВ ЗА ШТО Е КАПАЧКАТА: Кога ќе видите ЌЕ СЕ ИЗНЕНАДИТЕ, како никој не ни кажа досега? (ВИДЕО)

На социјалните мрежи, особено на TikTok, има исклучително популарни клипови во кои авторите откриваат правилна употреба на некои ставки за кои многумина не биле свесни.

Ова вклучува и кујнски трикови кои можат да поедностават некои секојдневни задачи за домаќинките и љубителите на готвењето.Повеќето од нас, кога отвораат шише масло, го отстрануваат заштитното капаче и го фрлаат во ѓубре.

Блогерката Сара Вурушиќ разуми многу луѓе со кратко видео на TikTok – затоа што истакна дека заштитното капаче за масло не е наменето за фрлање, туку за паметна употреба.

Имено, всушност треба само да го превртите и повторно да го ставите на отворот од шишето, бидејќи така помалку масло излегува кога ќе го истурите на саканото место.

„Не знаев за ова 25 години. Колку години имавте кога дознавте за што служи заштитната капа?“, ги прашала своите следбеници.

Оваа апликација на приклучокот можете да ја видите и во ова видео:

Некои заклучија дека можеби капачето ќе испадне во тавата ако го навалиме шишето посилно – што Сара исто така го тестираше и се покажа како точно.

Овој трик ќе биде корисен за некого – сепак, многумина се навикнати да користат масло без заштитна капаче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *