Ако имате млеко, направете го ова вкусно сирење. Јас веќе не купувам сирење! Најлесниот рецепт

Ако имате млеко, направете го ова вкусно сирење. Јас веќе не купувам сирење! Најлесниот рецепт

Истурете го јајцето во млекото што врие! Јас веќе не купувам сирење. Најлесниот рецепт за сирење дома!

Ако имате млеко, направете го ова вкусно сирење. Неверојатен рецепт, потребни се само 3 едноставни состојки кои ги има секоја кујна.

Едноставен рецепт за вкусно домашно сирење направено од обично млеко.
Лесно е да се направи сирење дома.

Состојки:

  • 1 литар млеко (2,8 % и повеќе)
  • 3 јајца
  • 200 мл обичен јогурт
  • 1 лажица сол

Погледнете го видео рецептот со подготовка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *