СТАВЕТЕ РОЛНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА ВО ПЛАКАРОТ: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

СТАВЕТЕ РОЛНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА ВО ПЛАКАРОТ: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

Тој специфичен мирис често се јавува поради неискористените материјали скриени внатре – неносена облека , постелнина, крпи и се друго по што ретко посегнувате. Сè затоа што недостига соодветен проток на воздух во плакарите и со текот на времето се појавува постојан проблем и во најчистите ентериери.

Пред да го сметате овој метод за апсурден, дајте му шанса. Ставете ролна ароматична тоалетна хартија во плакарот и ќе имате ефект да користите освежувач на воздухот, а притоа да заштедите многу пари.

Најдоброто место за ставање на ролатот е на полицата (или фиоката) каде што ја чувате малку користената гардероба. Ако не ви се допаѓа мирисот на парфимирана хартија, можете да си направите сами. Се што треба да направите е да купите тоалетна хартија без мирис и да ја испрскате ролната со есенцијално масло.

За трајно да се ослободите од проблемот, не заборавајте да спречите негово повторување. За таа цел, проветрувајте ги шкафовите еднаш на неколку дена. Најдобро е да го комбинирате со проветрување на целиот стан. Извадете ја неискористената облека на секои неколку месеци и перете ја.

Благодарение на овој трик, вашите работи секогаш ќе мирисаат прекрасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *