ЕВЕ КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ ВАШИОТ БОЈЛЕР ДА ТРОШИ ПОМАЛКУ СТРУЈА: Постои трик што МНОГУ НЕ ГО ЗНААТ!

ЕВЕ КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ ВАШИОТ БОЈЛЕР ДА ТРОШИ ПОМАЛКУ СТРУЈА: Постои трик што МНОГУ НЕ ГО ЗНААТ!

Електричниот бојлер троши 2 kWh за еден час работа. Ако работи по два и пол часа секој ден, користи околу 150 kWh месечно. За разлика од другите уреди, нема да троши помалку ако го држите исклучен бидејќи водата ќе мора повторно да се загрее кога ќе го вклучите.

Исклучете го само кога нема да ви треба топла вода долго време . Повеќето бојлери имаат претходно поставена температура, а за да заштедите пари, поставете го термостатот на економично загревање (температура помеѓу 50 и 60°C).

Прегревањето на водата до 75 или 85°C предизвикува поголема потрошувачка на електрична енергија и формирање на бигор. Затоа бојлерот треба редовно да се одржува, односно бојлерот и бојлерот да се чистат најмалку еднаш годишно.

Подсвиркването и зуењето кога е вклучено е знак дека на греалката има бигор што треба да се исчисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *