Ставете сунѓер ВО МИКРОБРАНОВА И ГЛЕДАТЕ ШТО СЕ СЛУЧУВА: Истото ќе го правите секој ден

Ставете сунѓер ВО МИКРОБРАНОВА И ГЛЕДАТЕ ШТО СЕ СЛУЧУВА: Истото ќе го правите секој ден

Храната, особено месото, често може да ги подмачка површините за време на подготовката.

Веруваме дека сте се обиделе да ги исчистите со крпа или влажни крпи, но во овој случај знаете дека тоа навистина нема да ги донесе посакуваните резултати. За среќа, постои многу ефикасно решение за овој проблем.

Се што треба да направите е да го ставите сунѓерчето во микробранова печка 30 секунди и маснотијата ќе се отстрани за само неколку минути. Но, да одиме по ред.

Најпрво намокрете го сунѓерчето, но внимавајте да не е целосно влажно. Потоа ставете го во микробранова печка и загрејте го 20-30 секунди. После тоа, извадете го внимателно за да не се изгорите.

Попрскајте ги мрсните места во кујната со средство за чистење на база на цитрус додека сунѓерот се загрева. После тоа, поминете ги масните места со врел сунѓер и за кратко време ќе ја отстраните маснотијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *