КАЖЕТЕ ГИ ОВИЕ 7 ЗБОРОВИ И ПАРИТЕ ЌЕ ПОЧНАТ ДА ВИ СЕ „ЛЕПАТ“: Тоа навистина функционира

КАЖЕТЕ ГИ ОВИЕ 7 ЗБОРОВИ И ПАРИТЕ ЌЕ ПОЧНАТ ДА ВИ СЕ „ЛЕПАТ“: Тоа навистина функционира

А ги знаеш ли оние другите – кои заглавуваат скоро дење и ноќе, а едвај ги покриваат основните трошоци ?

Сигурно е дека дел од овие разлики може да се препишат на различни почетни позиции, семејно богатство, професија… но што е со оние луѓе кои се занимаваат со слични активности, а сепак штом работните места, клиентите и заработката изгледаат како да паднат од небо, додека други постојано тапкаат во место?

Законот за привлекување тврди дека секој од нас може да ги стабилизира своите финансии со менување на своето размислување и однесување. Секако, трудот и работата се земаат здраво за готово, како и прецизното управување со буџетот, но за да привлечете пари треба да ги промените ставовите.

Луѓе кои веруваат дека вредат повеќе – бараат повеќе и добиваат она што вредат. Сепак, оваа промена воопшто не е толку лесна како што звучи. Повеќето луѓе, всушност, се плашат од финансиски прашања, дури и до тој степен што ќе пропуштат можности за напредување, патување, развој, подобрување. Aura.ba пренесува дека секогаш има црв во главата и мислата „што ако…“. Како да се промените и да започнете да привлекувате пари?

Тајната е во седум едноставни зборови, кои треба да ги кажете гласно или само да си ги кажете кога и да потрошите пари на нешто. Тие зборови гласат:

„Има многу повеќе на истото место.
Многу е важно да ја стекнете оваа навика и полека да усвоите нов начин на размислување. Разговорот со себе е исклучително моќна техника, според психолозите. Нема причина да не го пробате и овој, имајќи предвид дека треба да му дадете најмалку 30 дена за да ја видите неговата моќ. Значи, по секое купување, кажете или помислете: „Има многу повеќе на истото место“.

Ќе забележите дека ќе се промени и вашиот однос кон работата, дека ќе наоѓате побрзи и покреативни решенија, направете повеќе за помалку време. Ќе ви се отворат нови патишта, ќе забележите можности за кои досега не сте ни размислувале. Пробајте, не ве чини ништо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *