Никогаш повеќе нема да морате да повикате мајстор: Решение кое го отпушува одводот како од шега!

Никогаш повеќе нема да морате да повикате мајстор: Решение кое го отпушува одводот како од шега!

Кошмар, ако живеете во стан, е да ви се затнат одводните цевки. За да избегнете хорор сценарио, поплави, протекување и други непријатности, обидете се со едноставен трик.

За почеток, поставете крпи околу затнатиот одвод – без разлика дали е мијалник, када или тоалет.
На местото каде што е „заглавено“ истурете шолја детергент за миење садови и веднаш прелијте со кофа топла, поточно топла вода.

Оставете го овој раствор да отстои 20 минути. Кога ќе помине ова време, нивото на водата треба да се врати во нормала. Потоа истурете уште една кофа со топла вода за сето тоа да се измие.

Доколку сакате, додадете две лажици сода бикарбона во смесата со детергент, што ќе го подобри ефектот и ќе ја олесни оваа непријатна работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *