ДОМАЌИНКИ, ОТСЕГА СУШЕЊЕТО ОБЛЕКА ВО ЗИМА НЕМА ДА БИДЕ ПРОБЛЕМ: Само ставете ги на ОВА МЕСТО

ДОМАЌИНКИ, ОТСЕГА СУШЕЊЕТО ОБЛЕКА ВО ЗИМА НЕМА ДА БИДЕ ПРОБЛЕМ: Само ставете ги на ОВА МЕСТО

Како што пристигна студеното време, така се појавија и проблемите со сушењето алишта.
Често не знаете каде да го ставите, за што побрзо да се исуши.
Овој совет ќе им значи на сите домаќинки.

Ја извадивте зимската гардероба од плакарот и сè внимателно составивте. Како и сè друго, мора да ја испереш таа облека . Време е да се исушат алиштата , но не може да се исушат бидејќи надвор е ладно.

Применете некои од овие совети во текот на зимата и сушењето облека повеќе нема да биде пекол:

Погрижете се често да ја проветрувате просторијата ако ги сушите алиштата дома . Многу побрзо ќе се исуши со помош на свеж воздух и на овој начин ќе спречите појава на мувла предизвикана од влага.

Кога сушите алишта во машината за сушење, оставете малку повеќе простор помеѓу алиштата. Ова ќе овозможи воздухот да циркулира подобро и алиштата да се исушат побрзо.

Изнесете ги алиштата надвор ако е сончево. Облеката може да ви замрзне, но подоцна ќе се исуши многу побрзо и ќе биде помека и помека.

Не сушете алишта на радијаторот. Користењето топла машина за сушење ја зголемува влажноста на воздухот и може да предизвика појава на мувла.

Задолжително ставете сув пешкир ако ги сушите алиштата во машина за сушење. Ќе ја впие влагата создадена во машината, а облеката ќе се исуши побрзо и ќе биде понежна.

Пеглата може да ви помогне и ако сакате да ги исушите алиштата. Не мора да чекате алиштата целосно да се исушат, но проверете дали се доволно соодветни за сушење со пегла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *