ВАКА ЌЕ СЕ РАСИПЕ: Не исклучувајте ја машината за перење на овој начин

ВАКА ЌЕ СЕ РАСИПЕ: Не исклучувајте ја машината за перење на овој начин

На сите ни се случува случајно да оставиме некој предмет во панталоните, да ја вклучиме машината за перење и потоа да сфатиме што сме направиле, па потоа да го запреме. Сепак, не треба да го правите тоа бидејќи може да предизвикате дефект.

Во случај да треба да ја спречите машината за перење да работи, треба да го знаете најправилниот начин да го направите тоа.

Најлесен начин да го запрете уредот е да го притиснете копчето „старт“ или паузирање. Програмата привремено ќе се прекине и ако го држите копчето неколку секунди, ќе се исклучи.

„Машината може да се запре доколку дизајнот го дозволува тоа. Ако го запрете со притискање на копчето старт/стоп, тогаш нема да има проблем.

Но, целосното исклучување на машината од струја не е добро, може да влијае на тоа како ќе работи не само кога ќе продолжите да миете, туку и во иднина“, објаснува рускиот експерт за тестирање и сертификација на апарати за домаќинство, Олег Драницки, додавајќи. дека машината најлесно се расипува на тој начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *