Цвет што ја подмладува кожата: Расте само на БАЛКАНОТ и популарно го нарекуваат билката на БЕСМРТНОСТА

Ова растение е повеќе од лековито

Моќта на ова растение е огромна и е многу занемарена бидејќи многумина не ни знаат колку е благодет за нашето здравје. Бесмртницата е популарно позната како растение на бесмртноста, има жолта боја и интересен изглед, а во едно од неговите цветови, освен мирисна нота, можете да најдете одличен извор на блескав тен и добро расположение.

Интересен податок е дека смилот расте на Балканот.
Експертите тврдат дека жените наместо да трошат многу пари на козметика, се одлучуваат за ова средство за подмладување бидејќи тоа ќе биде повеќе од ефективно од хемиски третман.
Својата уникатност ја должи на специјалните состојки, антиоксидантите, кои го регенерираат молекуларното оштетување на кожата. Покрај тоа, содржи флаваноиди, есенцијално масло, танини и многу други елементи кои се од витално значење за сјајот на тенот.

Се смета за тајната на убавината на жените од Медитеранот бидејќи секојдневно го користат и со него ја негуваат својата сјајна кожа.

Меѓутоа, кога станува збор за нега на кожата, маслото од смил го спречува нејзиното сушење со тоа што и дава влажност и ја прави помека и посјајна. Доколку имате проблем со лузни од акни, препорачливо е да ја третирате кожата со овој препарат бидејќи ќе ги намали трагите од оштетување на кожата по некое време.

За оние со зрела кожа, важна информација е дека го ревитализира колагенот и и дава на кожата доволно сврзни влакна кои се губат за време на стареењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *