ТАА ИМА САМО 9 ГОДИНИ, А МАЈКА ЈА ЈА ТЕРА НА ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЈА: Тврди дека тоа е неопходно бидејќи ќе биде поубава и попривлечна

ТАА ИМА САМО 9 ГОДИНИ, А МАЈКА ЈА ЈА ТЕРА НА ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЈА: Тврди дека тоа е неопходно бидејќи ќе биде поубава и попривлечна

Неодамна во Јапонија се забележува застрашувачки тренд дека се повеќе млади девојчиња, а често и мали девојчиња, прават пластични операции за да ги исполнат стандардите за убавина кои им се наметнуваат.

Неодамна мајка од Јапонија шокираше многу родители ширум светот кога јавно призна дека лично сака нејзината деветгодишна ќерка да оди „под нож“ за да не биде поубава.

Во последниве години, кревањето на очните капаци стана императив за убавина во Јапонија
Во последниве години, кревањето на очните
капаци стана императив за убавина во Јапонија,
Мајката се оправдува со тоа што не сака нејзината ќерка да расте со комплексот што го имала на нејзини години. Имено, се работи за операција на очните капаци која им овозможува на очите да изгледаат поизразено и поголеми, што е актуелниот стандард за убавина во Јапонија.

Таканаречениот двоен очен капак е нешто без кое се раѓаат многу Азијци, поради што очите изгледаат уморни, тажни и насолзени. Мајка по име Ручи откри дека и самата страдала како дете бидејќи ги немала.

-Мајка ми и сестра ми имаат големи очи и сите отсекогаш мислеле дека сестра ми е поубава од мене. Никогаш не сум видел девојка со монолид (очен капак без набор) што е убава. На девојките им требаат двојни очни капаци – тврди оваа мајка.

Нејзината ќерка Мики, иако неодамна наполни девет години, вели дека неописливо ја сака оваа операција и дека тоа што е многу болно воопшто не ја плаши.


Сака пластична операција бидејќи мисли дека очите и се премногу тесни и изгледа како да кривогледа.

Самата Ручи имала операција на очните капаци кога наполнила 18 години и тврди дека и е многу жал што немала можност порано да ја направи операцијата.

Сепак, нејзиното искуство беше доста болно, бидејќи нејзината операција која требаше да трае 20 минути траеше два часа и анестезијата не работеше целосно. И покрај негативното искуство, таа е подготвена да ја оствари желбата на својата ќерка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *