ДЕН ПО АРАНЃЕЛОВДЕН, КАЖЕТЕ МОЌНА МОЛИТВА ЗА СРЕЌА И ЗДРАВЈЕ: Еве во кој ЧАС, според ВЕРУВАЊЕ, рајот се отвора!

ДЕН ПО АРАНЃЕЛОВДЕН, КАЖЕТЕ МОЌНА МОЛИТВА ЗА СРЕЌА И ЗДРАВЈЕ: Еве во кој ЧАС, според ВЕРУВАЊЕ, рајот се отвора!

Според преданието, на Архангел Михаил како награда од Бога му била дадена можност двапати годишно да се спушта во пеколот и да ги ослободи душите на грешниците, нудејќи им одмор во небесното царство.

Денеска го славиме еден од најголемите празници на МПЦ – Аранѓеловден. Токму ова е денот кога мора да се обратите кај нашиот ангел чувар – најстрогиот, но и најправедниот свети Архангел Михаил, водачот на небесните трупи. Сепак, важно е да му се молите три дена.

Архангел Михаил е ангелот кој го собори Луцифер во битката помеѓу доброто и злото, светлината и темнината.

Има денови кога е најдобро време да се побара од Свети Архангел Михаил среќа, здравје и исполнување на желбите.

20 ноември – Во текот на утрешниот ден обидете се да избегнете непријатни средби и места кои не ви се допаѓаат. Помеѓу 14:12 и 14:45 замолете го да ве заштити од зли луѓе, негативна енергија и да ви даде мир и сила.

21 ноември – Ова е денот на Свети Архангел Михаил, затоа задолжително одете во црква и запалете свеќа. Моли се на твојот ангел. На овој ден барате да се исполни вашата најдлабока и најважна желба. Важно е да ја отворите душата и срцето, да споделувате радости и таги и на крајот да се заблагодарите. Небото прима молитва во текот на овој ден.

22 ноември – Во текот на овој ден замолете го Архангел Михаил да ви помогне со тешкотиите на работа. Не е важно дали се работи за желба за поголема плата, подобра позиција или друга работа, замислете ја вашата желба во периодот од 8:48 до 9:32 часот и молете се.

Според преданието, како награда од Бога, архангел Михаил добил можност двапати годишно да се спушта во пеколот и да ги ослободи душите на грешниците, нудејќи им одмор во небесното царство.

Затоа е важно да се посети црквата на големиот светител, да се побара среќа и благосостојба, но и во ден кога е пожелно да се прават што повеќе добри дела. Избегнувајте расправии, гнев, негативност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *