ПОГЛЕДНЕТЕ ВО НЕБОТО ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ СЛУЧИ АСТРОЛОШКО ЧУДО: Еве како тоа ќе влијае на вашиот ХОРОСКОП

ПОГЛЕДНЕТЕ ВО НЕБОТО ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ СЛУЧИ АСТРОЛОШКО ЧУДО: Еве како тоа ќе влијае на вашиот ХОРОСКОП

Вечерва, 17 ноември и ноќта кога ќе се преселиме во 18 ноември, ќе има метеорски дожд наречен Леониди.

Овој метеорски дожд се случува од 3 ноември до 3 декември, но максимумот ќе го достигне на 17 ноември, кога најмногу се зголемуваат шансите да се види ѕвезда што паѓа , пишува Sensa.rs.

Според астролозите, деновите со метеорски дожд генерално имаат зголемена позитивна енергија, па 17-ти може да се смета за еден од поповолните денови во ноември. Голем дел од она што сте планирале да го направите најверојатно ќе се оствари.

Иако Леонидите „паѓаат“ во помал број од другите ѕвезди кои паѓаат, тие се многу светли. Нивната брилијантност се објаснува со екстремно големата брзина на протокот. Затоа, погледнете во небото и обидете се да го забележите вашиот среќен светилник.

Астролозите веруваат дека 17 ноември ќе биде доста важен ден од енергетска гледна точка. Прво, Меркур денес преминува во знакот Стрелец. Второ, Месечината е во поволна фаза, а третата причина за добри вибрации е метеорскиот дожд Леонид.

Местото од каде што доаѓаат честичките на кометата е регионот на соѕвездието Лав, па затоа се нарекуваат Леониди. Астролозите веруваат дека е поволно овој ден да си го посветите на себе, да размислувате за вашите желби и потреби. Денот е совршен и за акција, работа, ангажирање на повеќе полиња.

Не ги одложувајте работите за подоцна, бидејќи енергијата е одлична за конечно да започнете проекти, можеби дури и некои задачи кои долго време ги оставате на страна.

Сега расчистете во вашиот ум што сакате и што сакате да избегнете. Направете ја таа дистанца и фокусирајте се на приоритетите, само на она што ви е важно. Нека 17 ноември биде денот кога пристигнуваат само добри вести – уживајте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *