НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГО ЧУВАТЕ ЧАСОВНИКОТ НА ОВА МЕСТО ВО КУЌАТА: Многумина не го знаат ова, а предизвикува НЕСРЕЌИ!

НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГО ЧУВАТЕ ЧАСОВНИКОТ НА ОВА МЕСТО ВО КУЌАТА: Многумина не го знаат ова, а предизвикува НЕСРЕЌИ!

Часовникот симболизира акција и движење, па според Фенг Шуи неговата позиција во станот е многу важна.

Правилата на фенг шуи за привлекување среќа и позитивна енергија во домот велат дека е многу важно каде го поставувате часовникот во куќата.

Часовникот е важен симбол и како таков означува движење, акција и промена.
Првото и основно правило е да го поставите часовникот во просторија која е зафатена или каде што има најмногу активности.

Ова е дневната соба во која членовите на домаќинството најмногу комуницираат и во која поминуваат најмногу време.
Исто така, добра опција е да го поставите часовникот во работната соба или канцеларијата. Корисно е да имате часовник кој ќе покажува колку време сте поминале на работа.

Има едно место кое не е добро место за чување часовник: во спалната соба. Таа соба се користи исклучиво за одмор, како и за постигнување сексуална енергија, каде времето е најмалку важно. Најдобро е часовникот да го поставите во дневната соба или во посебна просторија, каде што сите, па и гостите, ќе можат да го видат.

Има уште некои места каде, според правилата на фенг шуи, добро е да се чува часовник. Тоа се детската соба, како и просторијата за хранење бебиња. Најдобро е да користите само часовници кои немаат нишало или звук, туку дигитални.

Кај поголемите деца се користат часовници за децата да не доцнат на училиште, па затоа е добро да се стави еден во нивната соба. Набавете часовник со убав дизајн. Часовниците кои се украсени со слики од четирите годишни времиња или кои ги прикажуваат сонцето и месечината, денот и ноќта се одлична комбинација за привлекување позитивна енергија кај децата.

Никогаш не ставајте го часовникот на овие места
Никогаш не ставајте го часовникот на ѕидот спроти влезната врата. На исток, според традицијата на фенг шуи, главниот елемент е дрвото. Затоа часовниците од метал никогаш не се поставуваат на ѕидовите, а најдобра замена за нив се оние од дрво, камен или пластика.

Поради одредениот ритам што се слуша за време на работата на механичките часовници, не го чувајте во спалната соба. Ритамот на срцето и часовникот што го слушате е различен и предизвикува неправилно чукање на срцето и нервоза на луѓето во таа просторија.

Не чувајте скршени часовници или часовници без батерии. Според обичаите на Фун Шуи, скршените часовници внесуваат лоша и блокирана енергија во домот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *