Осамена жена го изгубила своето дете при породување: 69 години подоцна слушнала глас како ѝ вели „Не сум мртва“.

Осамена жена го изгубила своето дете при породување: 69 години подоцна слушнала глас како ѝ вели „Не сум мртва“.
Осамена жена го оплакувала детето за кое мислела дека го изгубила при породувањето. 69 години подоцна, слушнала глас како вели: „Јас не сум мртва“.

Нема поголема болка за мајката од загубата на детето , но во еден неверојатен случај на една жена и беше дадена можност повторно да го види своето изгубено дете.

Годината беше 1949 година, а светот беше неописливо поинаков. Младата сопруга на Женевив Пуринтон имала 18 години и била бремена. Иако нејзините околности не се спомнати, логично е да се претпостави дека ситуацијата во која се наоѓала Женевив не била завидна.

Женевив на крајот мораше да се породи и роди девојче. „Реков дека сакам да го видам бебето“, се сеќава Женевив, но лекарите и нејзиното семејство и ја соопштиле страшната вест. Нејзе и било кажано дека бебето не преживеало.
Ова ја мачеше Женевива цел живот. По долги години, таа заврши целосно сама во дом за стари лица со многу малку семејства кои можеа да и помогнат.

На другиот крај на државата имаше една жена опкружена со семејство, но со голема дупка во срцето. Од кога знае сама, Кони Мултроуп се прашува кои се нејзините биолошки родители.

„Се сеќавам кога имав пет години; Сакав да ја најдам мајка ми“, им рече таа на новинарите. Минатиот Божиќ нејзиното семејство реши да и помогне на единствениот начин што им е достапен. Тие купиле комплети за тестирање на потеклото од ДНК-анализите кои биле смислени и пуштени на пазарот во последните десет години.

Така, едно лице може да ја достави својата ДНК копија, главно плунка, до компанијата што го прави тој додаток. Потоа во многу комплициран процес и ја „прочитале“ ДНК.

Еден начин на кој можете да ја замислите вашата ДНК е вашата „животна приказна“. Содржи информации кои можат да се споредат со туѓа ДНК. Како што можете да одредите кој писател што напишал според неговиот стил на пишување, така и научниците можат да одредат кој со кого е поврзан според ДНК анализата.

Иако повеќето од овие анализи се користат како дел од кривична истрага, тие може да се користат и за одредување на предците и потомците. За луѓето кои бараат изгубени членови на семејството, како што е Кони во потрага по својата мајка, овие компании можат да помогнат.

Кони по некое време доби неколку имиња и реши да ги пронајде своите корени.Набрзо стапила во контакт со братучед што никогаш не го запознала. Го спомнала името на нејзината мајка, кое и го дала компанијата. „Тоа е мојата тетка“, одговори братучедот, а потоа додаде дека таа „се уште е жива“.

Набргу потоа, Женевив, сега 88-годишна жена, нетрпеливо чекаше пред вратата на старечкиот дом, држејќи се за својот негувател. Беше на неколку моменти од средбата со ќерката што ја изгуби толку одамна.
Кога се сретнале, веднаш заплакале. „Не си мртва“, рече Женевив како да не можеше да им верува на своите очи.
„Не сум мртваов“, низ солзи одговори Кони.

Срамно и страшно е што Женевив мораше да живее со тешка лага. Од апсурдни, социјални причини и го одзеле детето и таа живеела повредена и со болки.
Но, сега Женевив може сето тоа да го остави во минатото. Не само што нејзината ќерка е жива, туку и има убав живот. Женевив помина од осаменост за конечно да ги запознае ќерката, внуците и правнуците.

Ништо не може да го надомести украденото време од двете. Но, Женевив може да се утеши знаејќи дека нејзината ќерка има прекрасен живот.

Чудо е што успеаја да се сретнат после толку години. Кони сега може да дознае се за жената за која сонувала и може да биде тука за неа кога најмногу и треба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *