ДОМАЌИНКИ НЕ ФРЛАЈТЕ МАСЛО ВО ТОАЛЕТ ШОЛЈАТА?

ДОМАЌИНКИ НЕ ФРЛАЈТЕ МАСЛО ВО ТОАЛЕТ ШОЛЈАТА:
Натрупувањето на маснотиите може да придонесе и за затнување на канализацијата што доведува до поплави, за кои сме сигурни дека знаете дека може да предизвикаат сериозна штета на вашиот дом.

Повеќето од нас го фрлаат искористеното масло или во мијалник или во тоалетна школка , што е лошо, бидејќи може да доведе до блокирање , па дури и до поплави, бидејќи тие остануваат во цевките. Тоа ќе предизвика оштетување на вашиот стан. Како да се реши овој проблем?

Ако нема многу масло, можете да го фрлите во канта за ѓубре. Меѓутоа, ако има премногу масло и маснотии, не фрлајте ги во мијалникот или тоалетот.

Исто така отстранете го вишокот масло од садовите пред да ги измиете. Водата е многу погуста од маслото и не се меша со неа, а маслото во цевките сепак може да се олади и да предизвика штета.

Земете тегла и истурете го маслото во неа. Кога ќе го наполните, тогаш фрлете го. Не е толку тешко, и ќе спречи големи проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *