ГИ ЧУВА ДОМАШНИТЕ ОД БОЛЕСТИ И ЗЛОБА:Секоја куќа моpa да ја има оваа икона

ГИ ЧУВА ДОМАШНИТЕ ОД БОЛЕСТИ И ЗЛОБА:Секоја куќа моpa да ја има оваа икона
Животот по некогаш така ги вкрстува патиштата, и никој не може да ни помогне освен Господ Бог. Кога некого изненадно ќе го совлада болест, тогаш посебно се моли на Бога за помош и дознава колку е важно здравјето, но и колкава е моќта на молитвата.

Ако сакате да го започнете процесот на лечење од сите болести, треба прво да одите до најблиската црква и да ставите свеќа на иконата која прва ќе ја видите. На тој начин Господ ни дава до знаење каде да го започнеме нашето лекување.
Постојат многу силни икони и светци кои им помагаат на болните побрзо да се опорават и да оздрават, а една е онаа на Божјата Мајка. Затоа, ви предлагаме иконите на тие светци секогаш да бидат во вашиот дом и така тие ќе ви помогнат да зајакнете, и физички и психички.

Иконата на Божјата Мајка
Луѓето велат дека оваа икона лечи од многу болести, а се верува дека прв иконограф кој ја насликал е самиот Лука и дека таа поради тоа има голема моќ за лечење на луѓето. Иконата ја прикажува Мајката Божја и Исус Христос, каде јасно може да се види како таа го сака и се грижи за него, како што ги сака и се грижи за сите оние луѓе кои ќе и се обратат за помош.

Најголема моќ има вистинската и искрена молитва. Научниците докажаа дека верникот кој е целосно вдлабочен во молитва ја искучува мозочната кора, а тоа означува потполна сигурност и отсуство на стрес.

– Молитвата е силен лек и не само што ги регулира сите процеси во човечкиот организам, туку и ја обновува внатрешната стуктура на свеста – тврди Валери Слезин, директор на Лабораторијата за невропсихофизиологија на Институтот за истражување и развој на психоневрологија во Санкт Петербург.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *