СТОМАТОЛОЗИТЕ НЕМА ДА ВИ КАЖАТ, А СЕ ПРАВИ ЗА ТОЧНО 7 МИНУТИ: Направете го ова и забот веднаш ќе престане да ве боли

СТОМАТОЛОЗИТЕ НЕМА ДА ВИ КАЖАТ, А СЕ ПРАВИ ЗА ТОЧНО 7 МИНУТИ: Направете го ова и забот веднаш ќе престане да ве боли

Како по некое непишано правило, еден куп здравствени проблеми, меѓу кои и ненадејна забоболка, се појавуваат во време кога не ни е лесно да закажеме преглед кај стоматолог. Според Марфиевиот закон, забот некако боли секогаш во петок навечер или пред празници, кога ретко која стоматолошка ординација е отворена…

За среќа, постои решение кое барем ќе ви го намали страдањето. Сите знаеме дека забоболката е дефинитивно една од најнепријатните болки кои можат да нѐ снајдат. Но, со овој едноставен трик, забот ќе престане да ви пречи, барем додека не стигнете до стоматолог.

Истражувањето спроведено во Канада покажа дека забоболката може да се елиминира или барем да се ублажи без отворање на устата. Се што ви треба е коцка мраз што ќе ја ставите на браздата помеѓу палецот и показалецот . Нежно тријте го мразот над областа пет до седум минути.

Овој дел од дланката е местото каде што се наоѓаат нервните завршетоци кои се поврзани со центарот за болка во мозокот кој го контролира нивото на болка во рацете и главата. Триењето мраз ги блокира тие центри, а 90 отсто од испитаниците кои учествувале во истражувањето потврдиле дека оваа техника им ја ублажува забоболката .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *