АКО САКАТЕ СРЕЌА И ЗДРАВЈЕ ДА ВЛЕГУВААТ ВО ВАШИОТ ДОМ, ВНИМАВАЈТЕ НА ВЛЕЗНАТА ВРАТА: НЕ СМЕЕ ДА ИЗГЛЕДА ВАКА

АКО САКАТЕ СРЕЌА И ЗДРАВЈЕ ДА ВЛЕГУВААТ ВО ВАШИОТ ДОМ, ВНИМАВАЈТЕ НА ВЛЕЗНАТА ВРАТА: НЕ СМЕЕ ДА ИЗГЛЕДА ВАКА

Сите знаете за фенг шуи и колку е важна енергијата во домот. За да може куќата да биде оаза на среќа, изобилство и здравје, според оваа древна кинеска уметност, енергијата во домот треба слободно да тече.

А за да завладее позитивна енергија во вашиот дом, важно е да започнете од влезната врата. Воопшто не е добро влезната врата да е стара, дотраена и валкана, објаснуваат експертите за фенг шуи.

Велат и дека, на пример, ако жената е разведена, никогаш не треба да чува натпис со нејзиното старо име на вратата, бидејќи тоа може да го блокира доаѓањето на нова љубов.

Друга многу важна работа е ходникот, односно како е уреден. Просторот, односно коридорот, обично е првото нешто што го гледаме кога ќе го надминеме прагот.

Сите знаете за фенг шуи и колку е важна енергијата во домот. За да може куќата да биде оаза на среќа, изобилство и здравје, според оваа древна кинеска уметност, енергијата во домот треба слободно да тече.

А за да завладее позитивна енергија во вашиот дом, важно е да започнете од влезната врата. Воопшто не е добро влезната врата да е стара, дотраена и валкана, објаснуваат експертите за фенг шуи.

Која соба прво ја гледате?
Ако ја видите дневната соба, тоа е идеално.
Ако видите бања, тоа е минус на сметката
Ако видите трпезарија, некој е секогаш гладен.

Ако прво ја видите бањата, не мора да поместувате ништо , ставете украсни ленти на вратата од бањата и пренасочете го протокот на енергија.

Уште една работа е важна. Предмет што многумина го чуваат во ходникот е огледало. Во многу правила на фенг шуи не се препорачува, но може да стои во ходникот, така што нашиот одраз го гледаме само кога ќе направиме чекор или два во куќата. Не смееме да се гледаме во огледало штом ја отвориме вратата, ниту преку, ниту до неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *