ОВА МАСЛО МЕ ПРЕРОДИ: „Го триев ОВА МАСЛО на ЗГЛОБОВИТЕ и наутро се разбудив БЕЗ БОЛКА – НАВИСТИНА ДЕЛУВА…“

ОВА МАСЛО МЕ ПРЕРОДИ: „Го триев ОВА МАСЛО на ЗГЛОБОВИТЕ и наутро се разбудив БЕЗ БОЛКА – НАВИСТИНА ДЕЛУВА…“

Многу различни болести и состојби предизвикуваат хронична болка. Еден од најчестите е артритисот.

Околу 21 милион возрасни луѓе имаат остеоартритис, состојба во која зглобовите се болни и на крајот може да доведе до толку силна болка што не можете да станете или да се движите.

Во зависност од факторите на ризик, болните зглобови можат да влијаат на секого, иако остеоартритисот најчесто се јавува со знаци на стареење.

Најчесто се јавува кај жени на возраст над педесет и кај мажи над 45 години. Исто така, интензитетот и областа на болката е различна.

Кај жените, болката најчесто ќе се развие во лактот, колената и глуждовите, кај мажите во зглобот, колковите и грбот.

Но, само затоа што состојбата е вообичаена, не значи дека е неизбежна, дека не можете да ја спречите или да направите нешто за да ја контролирате.

Оваа мешавина е специјално создадена за да го смири немирот на зглобовите и мускулите со масла.

„Помешав 2-3 капки рицинусово масло со мала количина кокосово масло и го масирав во коленото. Не доживеав никакви непосредни ефекти, па отидов да спијам.

Болката во коленото не ме разбуди и вкочанетоста ми беше намалена. Ја користев смесата само пет пати, а болката во коленото ми ја намали од 97% на 3%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *