СТАВЕТЕ ЧАШA СО ОВАА ХРАНА ВО ФРИЖИДЕР: Ќе се ослободите од голем ПРОБЛЕМ кој ги мачи сите

СТАВЕТЕ ЧАШA СО ОВАА ХРАНА ВО ФРИЖИДЕР: Ќе се ослободите од голем ПРОБЛЕМ кој ги мачи сите

Чинија со ориз во фрижидер е едноставен, ефикасен и еколошки начин да се ослободите од вишокот на влага. Освен тоа, ги намалува и непријатните мириси кои често излегуваат од фрижидерот.

Само не заборавајте да го менувате оризот од време на време, кога ќе забележите дека е отечен, влажен.

Друг домашен трик за отстранување на непријатните мириси во фрижидерот е меленото кафе. Делува и како апсорбер на мирис, но е многу поскап од оризот. Затоа, ќе биде поекономично да се користи првиот метод.

Секако, најважно е да го одржувате фрижидерот чист. Ако во него има стара и расипана храна, ќесичката ориз можеби нема да помогне. Треба редовно да ги проверувате полиците.

Производите со долг рок на траење може да се чуваат на задната страна, а она што треба брзо да го јадете треба да биде на дофат и видливо.

Да се ​​вратиме на оризот , исто така е добра идеја да чувате чаша ориз во плакарот за облека. Слично ќе работи. Благодарение на своите својства ја штити облеката од напад на мувла или габи и создавање непријатни мириси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *