НЕ КОРИСТЕТЕ ОМЕКУВАЧ ЗА ПЕРЕЊЕ НА ОВОЈ ВИД ОБЛЕКА: Вака постепено ја УНИШТУВАТЕ, внимавајте

НЕ КОРИСТЕТЕ ОМЕКУВАЧ ЗА ПЕРЕЊЕ НА ОВОЈ ВИД ОБЛЕКА: Вака постепено ја УНИШТУВАТЕ, внимавајте

Ние користиме омекнувач првенствено затоа што помага да се намали туткањето на облеката и дава свеж и убав мирис, но може да има негативно влијание на одредени материјали.

Микрофибер
Го сакаме овој магичен материјал бидејќи лесно се суши, издржлив е и може да трае долго време. Меѓутоа, ако се измие со омекнувач, ја губи својата ефикасност.

Спортски материјали
Овие материјали се всушност многу разновидни, добро ја впиваат потта и и овозможуваат на кожата да дише, но ако ги измиете со омекнувач, ќе го намалите нивниот ефект и ефикасност.

Материјали отпорни на високи температури
Кратко и едноставно – омекнувачите ја намалуваат отпорноста на ткаенината на високи температури.

Водоотпорни материјали
Слично на материјалите отпорни на високи температури, отпорноста на водоотпорните материјали исто така е намалена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *