СТАВЕТЕ САМО 1 ЛИМОН ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ: Отсега само така ќе ја чистите

СТАВЕТЕ САМО 1 ЛИМОН ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ: Отсега само така ќе ја чистите

Исто како што е убаво алиштата да мирисаат правилно, исто така е добро да ја чистите машината редовно.Потребни ви се само две состојки и ќе биде како новa.

Генијален чак кој често ќе го користите.
Има многу комбинации за чистење кои лебдат низ интернетот, но оваа е посебна и различна. Мораме да признаеме дека трикот е навистина чуден, но со оглед на тоа дека доаѓа од експерт за полесно и побрзо чистење, треба да му дадете шанса.

Потребен ви е еден лимон и паста за заби. Исечете го лимонот на половина и ставете ја пастата за заби во средината. Вметнете го во барабанот на машината . Нанесете ја пастата и на внатрешната страна на вратата на машината. Ова целосно ги уништува непријатните мириси во машината, алиштата ќе се перат подобро, а стаклената врата нема да се замаглува, а исто така ќе биде сјајна како машината да е штотуку купена.

Дополнителна препорака е да ја исчистите гумата во внатрешноста на машината со сода бикарбона и оцет. Вклучете пократка програма за перење околу 15 минути.

Трик за освежување на бојата на вашите алишта
Шеќерот секогаш го поврзуваме со калории, но овде неговата намена е сосема поинаква. Дали знаевте дека оваа кујнска состојка делува како освежување на бојата ? Постапката е едноставна: натопете ја облеката во шеќерна вода и оставете ја неколку часа.

Откако ќе помине одреденото време, измијте ја облеката на вообичаен начин. Ова треба да спречи обезбојување на алиштата и да ја врати свежината. Исто така, ако имате многу обврски и едвај чекате алиштата да бидат потопени во вода со шеќер толку долго, можете директно да додадете шеќер во машината.

Ставете три лажици шеќер во преградата за детергент или истурете ја директно во барабанот. Резултатите ќе бидат одлични, а облеката ќе биде како нова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *