МОЌНА ПАСТА ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ ДАМКИ ОД 2 СОСТОЈКИ: Еве како повторно да блесне мрсната врата од рерната

МОЌНА ПАСТА ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ ДАМКИ ОД 2 СОСТОЈКИ: Еве како повторно да блесне мрсната врата од рерната

Тврдоглавата нечистотија ќе исчезне како да е однесена со рака

Чистењето на внатрешноста на рерната и стаклото на вратата од рерната е макотрпна работа за повеќето домаќинки. Отстранувањето на нечистотиите и мрсните траги на стаклото бара време, физичка сила и добро избрана алатка чиј мирис брзо ќе испари по употребата.

Сепак, постои поедноставен начин да ја исчистите вратата на рерната и лесно да ги отстраните трагите од маснотиите од стаклениот дел.Се што ви треба е сода бикарбона, маса оцет и парче челична волна.

Прво избришете ја внатрешноста на вратата од рерната со влажна крпа, а потоа посипете со сода бикарбона. Сода бикарбоната прелијте ја со обичен алкохолен кујнски оцет за да добиете погуста паста.

Не ве вознемирува фактот дека оцетот ќе почне да пени кога ќе дојде во контакт со сода бикарбона – ова е нормална и очекувана реакција.

Оставете ги содата и оцетот да отстојат околу дваесет минути, а потоа исчистете ја чашата со челична волна за миење садови.

На крајот, избришете ја чашата со волшебна крпа што претходно сте ја натопиле во вода и полирајте со хартиена крпа – ќе изгледа како нова!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *