ВЕДНАШ ОТСТРАНЕТЕ ГИ ФЛЕКИТЕ ОД БЕЛИ алишта: Оваа состојка делува магично подобро од сода бикарбона и оцет

ВЕДНАШ ОТСТРАНЕТЕ ГИ ФЛЕКИТЕ ОД БЕЛИ алишта: Оваа состојка делува магично подобро од сода бикарбона и оцет

Без разлика дали се работи за трева, ‘рѓа или дамки од крв на белата облека, тие често знаат да бидат многу тврдоглави и тешко да се отстранат.

Меѓутоа, наместо хемиско белило, може да помогне малку сок од лимон.

Едноставно ставете 200 милилитри чист сок од лимон во машината за перење, измијте како и обично, готово. Облеката треба повторно да биде беспрекорна.

Сокот од лимон како природен отстранувач на дамки треба да се користи само на бела облека поради неговиот ефект на избелување и затоа не треба да се користи на црна или обоена облека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *