ГО ИЗЛЕЧИВ ЧИРОТ НА ЖЕЛУДНИКОТ ЗА САМО 7 ДЕНА: Потребна ви е само 1 НАМИРНИЦА, А ЕВЕ КАКО (РЕЦЕПТ)

Portrait of a beautiful old woman with gray hair and glasses is sitting in a chair in her home.

ГО ИЗЛЕЧИВ ЧИРОТ НА ЖЕЛУДНИКОТ ЗА САМО 7 ДЕНА: Потребна ви е само 1 НАМИРНИЦА, А ЕВЕ КАКО (РЕЦЕПТ)

Кора од калинка ќе ви помогне при стомачни инфекции и цревни проблеми. Освен овие тегоби, кората од калинка се користи и за лекување на дијареа, колера, дизентерија, апендицитис…

Еве како да се подготвува:
Во загреана шолја се ставаат 10-12гр суви кори од калинка, па се додаваат 200мл зовриена вода и се покрива. Треба да отстои 25 до 30 минути.

Потоа можете да почнете да консумирате.
Ако сакате да излечите чир на желудник, дебело црево, цревна дисбактериоза, воспаление на дебелото црево, консумирајте сува кора од калинка на овој начин:

По 25-30 минути можете да пиете. Пијте 90-100мл 4 пати во текот на денот, внимавајте да биде во иста количина и во еднакви временски интервали.

Се пие наутро на празен стомак, а последната доза т.е. четвртиот го пиете пред спиење. Пиеш секој втор ден, една недела, доволно е да се излечиш.

Доколку не сте сигурни дека сте излечени, третманот може да го продолжите само по седумдневна пауза, во која не смеете да пиете алкохол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *