АКО ЈА КАЖЕТЕ ОВАА РЕЧЕНИЦА СЕКОЕ УТРО, СЕ ШТО ПОСАКУВАТЕ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ

АКО ЈА КАЖЕТЕ ОВАА РЕЧЕНИЦА СЕКОЕ УТРО, СЕ ШТО ПОСАКУВАТЕ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ

Садгуру – секое утро кажете по една реченица и привлечете го во животот што сакате!

Во едно од неговите предавања, познатиот гуру и јоги Садгуру истакна колку е важно секој ден да се започне со позитивни вибрации, а особено ја истакна важноста на една мисла, реченицата: „Каде и да одам денес, ќе создадам мир, љубов. и радост“.

И покрај бурите во животот, важно е постојано да се стремиме кон позитивното, да ги исчистиме нашите мисли од негативноста, нашите зборови, постапки, емотикони, нашата енергија.

Само така можеме да ги зголемиме шансите да го постигнеме она што го сакаме . Садгуру открива како да се создаде тој баланс и да се поттикне исполнувањето на посакуваните работи во животот:

„Ако не успееш сто пати на ден, што е важно? За човек со намера, не постои помисла за неуспех. Ако не успееш сто пати, ќе научиш сто лекции. Ако се посветиш на создавање работи кои навистина е важно за вас, вашиот ум ќе биде организиран.

Откако ќе го организирате вашиот ум, начинот на кој размислувате станува онака како што се чувствувате – тогаш и вашите емоции стануваат организирани. Кога вашите мисли и емоции се организирани, вашата енергија е организирана и насочена.

Организирајте ги мислите, емоциите и енергијата, а потоа и телото организирано. Кога овие 4 работи се усогласени заедно и насочени во една насока, имате феноменални шанси да го постигнете она што го сакате.“ – објасни Садгуру.

Вие сте креаторот на вашиот живот – не заборавајте го тоа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *