СТАВЕТЕ 1 ЛИМОН НА ШПОРЕТОТ: Резултатот е неверојатен, отсега СЕКОГАШ ОВА ќе го правите

СТАВЕТЕ 1 ЛИМОН НА ШПОРЕТОТ: Резултатот е неверојатен, отсега СЕКОГАШ ОВА ќе го правите

Елегантниот дизајн на стаклокерамичката плоча изгледа како полесно да се чисти од традиционалните рингли. Но, тоа не е баш така.

Подолу е трик за чистење на шпорет без хемикалии за кој се потребни само две состојки што веќе ги имате низ куќата.

Лимонот исечете го на половина, а половината натопете ја во сода бикарбона и со него истријте ја целата површина на работната површина. Задолжително исцедете малку сок над плочата.

Откако ќе ја намачкате целата површина со лимон , оставете ја да отстои 15 минути. Добро ќе ги отстрани маслото и маснотиите.

По 15 минути избришете ја плочата со крпа од микрофибер и ќе се изненадите колку ќе биде чиста.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *