ПРОВЕРЕТЕ ГО ЗДРАВЈЕТО НА СРЦЕТО ЗА 30 СЕКУНДИ: Тоа е БРЗ ТЕСТ, направете го веднаш

ПРОВЕРЕТЕ ГО ЗДРАВЈЕТО НА СРЦЕТО ЗА 30 СЕКУНДИ: Тоа е БРЗ ТЕСТ, направете го веднаш

Земете голем сад кој може да ви ги собере двете раце и наполнете го со ладна вода.

Додадете малку мраз за подобри резултати. И додека сите се трудиме да живееме здраво и да го слушаме своето тело, понекогаш вистинската ситуација не е таква.

Еден трик може да ви помогне да добиете идеја за тоа како функционира вашето срце , а Bright Side открива едноставен трик кој ќе ви го покаже здравјето на вашето срце за само 30 секунди.

Првиот чекор
Земете голем сад кој може да ви ги собере двете раце и наполнете го со ладна вода. Додадете малку мраз за подобри резултати.

Втор чекор
Ставете ги рацете во садот и држете ги точно 30 секунди. Ова ќе ви помогне да научите како крвта ќе реагира кога ќе дојде во контакт со ледената вода. Ако сте направиле се како што треба, сега е време да ја проверите состојбата на вашето срце.
Ова се два можни исходи.

Прстите се црвени
Ако вашите прсти се црвени, тоа е добар резултат. Тоа значи дека немате проблеми поврзани со оксигенација во крвта. Срцето и циркулацијата на крвта ви се во ред.

Прстите станаа бледи или темно сини
Ако прстите ви станале бледи или сини, постои можност да имате проблеми со циркулацијата на крвта. Ова се случува затоа што вашите крвни зрнца имаат ниски нивоа на кислород или затоа што имате проблем со пренесување на кислород низ крвотокот.

Во овој случај, можете да се обидете да го загреете или масирате пределот на рацете за да ја вратите нормалната боја. Ако тоа не се случи брзо, задолжително посетете лекар. Особено ако за време на тестот чувствувате отежнато дишење, болка во главата или градите, потење, вкочанетост во рамената, нозете, рацете, прстите или петите, вртоглавица, ова е знак дека треба итно да направите преглед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *