ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ ДЕКА ОВАА ХРАНА ГО УНИШТУВА ЗДРАВЈЕТО, А СИТЕ ЈА ЈАДЕМЕ: Овој ВИТАЛЕН ОРГАН е првиот на УДАР

ЛЕКАРИТЕ ОТКРИЛЕ ДЕКА ОВАА ХРАНА ГО УНИШТУВА ЗДРАВЈЕТО, А СИТЕ ЈА ЈАДЕМЕ: Овој ВИТАЛЕН ОРГАН е првиот на УДАР

Фактори кои влијаат на здравјето на бубрезите, како физичка активност, внесување доволно количество течност, редовна контрола на шеќерот и крвниот притисок, а пред се здравата исхрана.

Бубрезите „не сакаат“ храна богата со пурини бидејќи создаваат прекумерни количини на урична киселина која бубрезите не успеваат да ја неутрализираат. .

Храната што треба да се избегнува се:
масти од црвено месо и отпадоци од заситени масти произведени од месен шеќер сардина во масло солени грицки

Исто така, треба да избегнувате алкохол бидејќи доведува до дехидрација, но внимавајте и на долготрајна неконтролирана употреба на лекови против болки.

За да се зачува здравјето на бубрезите, важно е да се консумира доволно количество вода бидејќи им помага на бубрезите полесно да го исфрлат телото од токсините, се препорачуваат најмалку 8 чаши вода дневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *