Ставете сунѓер во фрижидер – ефектот ќе ве воодушеви,ова мора да го знаете

Ставете сунѓер во фрижидер – ефектот ќе ве воодушеви,ова мора да го знаете

ИАКО неговата примарна намена е миење садови и бришење на површини, сунѓерот има неколку други намени во кујната.

Зошто да ставите сунѓер во фрижидер?
Благодарение на неговата структура и својства, сунѓерот совршено ќе ја апсорбира влагата и мирисите. Само ставете по еден на секоја полица за да спречите собирање на водата врз храната во фрижидерот. Овој незабележлив предмет може да помогне и при проблеми со мирисот на фрижидерот.Важно е сунѓерот да е нов, чист и сув.

Колку е поголема неговата површина, толку подобро. Треба да се менува секогаш кога ќе забележиме дека е влажно или дека му се променил изгледот.

Важно е да не мора да фрлате таков сунѓер. Доволно е да го дезинфицирате и да го исушите. Ова може да се направи така што ќе го натопите во оцет, ќе го ставите во машина за миење садови или две минути во микробранова печка.

Друг начин е да го зовриате со течност за миење садови. После тоа, лесно можете повторно да го употребите за перење или пак да го ставите во фрижидер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *