СТАВЕТЕ ПОЛНИ ТЕГЛИ ОРИЗ ВО СЕКОЈ АГОЛ ОД КУЌАТА: Еве што ќе СЕ СЛУЧИ следно, ефектот ќе ве изненади

СТАВЕТЕ ПОЛНИ ТЕГЛИ ОРИЗ ВО СЕКОЈ АГОЛ ОД КУЌАТА: Еве што ќе СЕ СЛУЧИ следно, ефектот ќе ве изненади

За да ја направите оваа соба и освежувач за гардероба , ќе ви треба стаклена тегла, ориз и неколку капки есенцијално масло. Оризот ќе ги впие сите мириси на етеричното масло, па собата за миг ќе биде миризлива.

Овој освежувач на воздухот е многу подобра опција од оние купени во продавница кои се полни со хемикалии.Можете да изберете било кое миризливо масло, но најефективно во отстранувањето на мирисот е маслото од маточина.

Еве како да го направите:
Наполнете ја теглата со ориз. Додадете 10 до 20 капки од вашето омилено есенцијално масло. Покријте, а потоа добро протресете за рамномерно да се распореди маслото меѓу зрната ориз, отстранете го капакот и покријте ја теглата со газа и прицврстете ја со гумена лента.

Кога ќе се намали интензитетот на мирисот, само протресете ја теглата или додадете уште неколку капки масло.

Вака изработениот освежувач можете да го чувате во секоја просторија или пак да го ставите во гардеробер за и вашата облека да го добие тој мирис.

Најдобро би било да користите помали тегли и да ставите по една во секој агол од собата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *