Ставете го ОВА под тепихот и гледајте како парите ДОАЃААТ

Ставете го ОВА под тепихот и гледајте како парите ДОАЃААТ

Секој знае или барем слушнал за фенг шуи, древна вештина на украсување на домот или канцеларијата што привлекува позитивна енергија и пари, како и создавање на поволна средина.

Но, додека многумина размислуваат за изгледот на просториите и мебелот што не се менува толку лесно, повеќето не се сигурни како влијаат украсните парчиња, како што се теписи, килими, па дури и душеци.

Нивното поставување или промена може да доведе до драматични подобрувања, како и оптимизирање на енергијата што тече низ просторот.

Да потсетиме, фенг шуи има пет елементи, тие се: Вода, Земја, Оган, Дрво и Метал, и секој од нив засилува некаква енергија. Кога станува збор за пари, елементот Вода е најчесто приврзан за нив, па секој што сака да го задржи протокот или да го зајакне треба да постави килим или тепих во сини нијанси на самиот влез од домот.

Ако тоа не е можно, добро би било барем да има детали во сина или зелена боја.

Ако имате финансиски проблеми и чувствувате дека енергијата е „блокирана“, потребен ви е тепих со црвеникави и кафеави тонови, бидејќи оваа комбинација може да создаде „запалива“ смеса што ќе ги отвори блокадите.

Најголемата грешка ја прават оние сопственици на деловни простории кои се одлучуваат да платат за правење на теписон со името на компанијата. Истото важи и за килимот на влезот.

Во никој случај не го правете ова, велат фенг шуи мајсторите.

Ако не сте во можност да ги смените подлогите во блиска иднина, користете мал трик што се користи како „фенг шуи лек“. Набавете парче исушени алги или мов и ставете го под тепихот.

Ова внесува среќа и богатство во домот. За разлика од исушеното цвеќе, кое многумина понекогаш бескорисно го натрупуваат и само на тој начин создаваат хаос полн со прашина, што фенг шуи го забранува, овој детал од природата со посебна намена делува како средство за подобрување на енергијата на теписите што не можеме да ги менуваме. Пробајте уште денес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *