ОДМРЗНЕТЕ МЕСО ЗА 5 МИНУТИ, НИ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГОВАЧИ НЕ ГО ЗНААТ ОВОЈ ТРИК: Само треба да го направите ОВА

ОДМРЗНЕТЕ МЕСО ЗА 5 МИНУТИ, НИ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГОВАЧИ НЕ ГО ЗНААТ ОВОЈ ТРИК: Само треба да го направите ОВА

Како да го одмрзнете месото ако сакате да го подготвите за ручек, а сте заборавиле да го извадите од замрзнувач?

Можете да користите микробранова печка , но потоа постои можност месото да се препече. Затоа применете го овој генијален трик.

Земете два метални садови. Еден свртете го наопаку и врз него ставете го месото, на кое потоа ќе ставите уште еден сад и ќе го наполните со топла вода. Само почекајте 5 до 10 минути и тоа е тоа.

Дали знаете во што е финтата?
Трикот е во тоа што металот, особено алуминиумот, е одличен спроводник на топлина. Водата во тенџерето што е на месото ќе ја распореди топлината по целата површина на месото и затоа побрзо ќе се одмрзне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *