ТРИК ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЗАГОРЕНИ ТЕНЏЕРИЊА И ТАВИ: Без рибање и многу мака, ќе свети преку ноќ

ТРИК ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЗАГОРЕНИ ТЕНЏЕРИЊА И ТАВИ: Без рибање и многу мака, ќе свети преку ноќ

Секоја домаќинка, дури и најискусната, еднаш имала шанса да загори тавата .

Постои брз лек за чистење и враќање на садот во првобитната состојба.

Овој генијален трик ќе ви помогне да заштедите садови, повеќе нема да морате да ги фрлате омилените тенџериња и тави.

Како да се ослободите од изгорените остатоци без стругање и болно чистење?

Едноставно е. Кога ќе ви изгорат садовите, користете хартија, по можност хартија за печење. Изгорената површина покријте ја со хартија и прелијте ја со вода. Потоа оставете го да отстои преку ноќ.

Оние кои го пробале овој трик тврдат дека тенџерињата и тавите буквално може да се избришат со крпа, а ќе бидат сјајни како првиот ден. Сепак, ве советуваме да користите и детергент.

Со нежни движења ќе ја отстраните нечистотијата, а потоа ќе можете нежно да ги избришете со крпа.

Пробајте, не ве чини ништо, а ефектот ќе ве изненади!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *