ГЕНИЈАЛЕН НАЧИН ДА ЗАШТЕДИТЕ ДРВА ВО ЗИМА: Старите имаат трик за вас!

ГЕНИЈАЛЕН НАЧИН ДА ЗАШТЕДИТЕ ДРВА ВО ЗИМА: Старите имаат трик за вас!

Покрај парното греење кое најмногу го има во становите и центарот на градот, голем број граѓани се греат и на дрва.

Меѓутоа, ако не сакате да користите дрво непотребно и сакате да заштедите повеќе, ова се неколку корисни совети.

Како прво, не преполнувајте го шпоретот со дрва. Наместо тоа, многу покорисно е да се вметнат помали количества дрво, кое постепено ќе изгори. И идеалната големина на трупците не треба да биде поголема од 10-15 сантиметри.

Исто така, бидејќи целата рерна сама по себе е извор на топлина, обидете се да не ставате премногу мебел во близина на неа што би го спречил рамномерниот проток на топлина, пренесува Еспресо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *