АКО ОВА ГО НАПРАВИТЕ ДОДЕКА ГИ ПЕРЕТЕ алиштата, НЕМА ДА ВИ ТРЕБА ПЕГЛА: Трикот е само во една работа

АКО ОВА ГО НАПРАВИТЕ ДОДЕКА ГИ ПЕРЕТЕ алиштата, НЕМА ДА ВИ ТРЕБА ПЕГЛА: Трикот е само во една работа

Облеката се збрчка , остануваат дамки од пудра и резултатот често не е одличен. Сето тоа може да се избегне ако вметнете 2-3 топчиња обична алуминиумска фолија во машината!

Алуминиумската фолија го елиминира статичкиот електрицитет, што е многу важно при перење алишта, особено за синтетички ткаенини. Таквите материјали предизвикуваат струја, а алуминиумот го „впива“ и прави алиштата подобро да се мијат.

Алуминиумската фолија може да се користи и во машината за сушење бидејќи го забрзува сушењето на алиштата со отстранување на статичкиот електрицитет, кој разменува електрони поради триењето на ткаенината едни против други.

Овие алишта помалку ќе се збрчкаат при перење, а со текот на времето ќе забележите дека ви треба помалку детергент или прашок за перење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *