СО АЛУМИНИУМСКА ФОЛИЈА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ НА СИТЕ ДОМАЌИНКИ: Кога ќе го видите резултатот, ВЕДНАШ ЌЕ ГО НАПРАВИТЕ ИСТОТО (ВИДЕО)

СО АЛУМИНИУМСКА ФОЛИЈА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ НА СИТЕ ДОМАЌИНКИ: Кога ќе го видите резултатот, ВЕДНАШ ЌЕ ГО НАПРАВИТЕ ИСТОТО (ВИДЕО)

Постојат оние домашни работи кои никој не сака да ги прави и кои се многу заморни, а една од нив е пеглањето .
Еве еден трик кој ќе ви помогне да го направите ова на побрз начин.

Домаќинките често ги избегнуваат домашните работи кои навистина не „треба“ да се завршат. Една од таквите работи секако е пеглањето. Не постои човек кој сака да пегла, иако понекогаш тоа е потребно.

Се што ви треба за овој трик е алуминиумска фолија.

Ставете го помеѓу капакот и даската за пеглање така што сјајниот дел да биде свртен нагоре . Ќе го скрати времето на пеглање бидејќи топлината ќе се рефлектира од фолијата и ќе ја испегла другата страна на облеката.

Оние кои го пробале овој трик велат дека „заштедиле“ пет пати повеќе време, па затоа им биле потребни само две минути за да испеглаат кошула, наместо десет како досега!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *