СРЕЌАТА ЌЕ ВЛЕЗЕ ВО ВАШИОТ ДОМ САМО НА ОВОЈ НАЧИН! Ставете го ова РАСТЕНИЕ пред ПРЕДНАТА ВРАТА и ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО, за ОВА се работи

СРЕЌАТА ЌЕ ВЛЕЗЕ ВО ВАШИОТ ДОМ САМО НА ОВОЈ НАЧИН! Ставете го ова РАСТЕНИЕ пред ПРЕДНАТА ВРАТА и ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО, за ОВА се работи

Влезната врата е една од најважните области во вашиот дом. Влезната врата се смета за „уста на енергијата“ во вашата куќа. Тука енергијата и можностите можат да влезат во вашиот дом и да допрат до вас. Вашата влезна врата исто така го претставува вашето лице кон светот и како светот ве гледа.

Примарно е важно влезната врата да е уредна, да нема гребнатини на неа, бојата да не испаднала и да не крцка и да не се скрши. По овој фенг шуи тест, посветете се на растенијата што треба да се постават пред влезната врата за да привлечат добра енергија во домот.

Експертите за фенг шуи откриваат кои растенија е добро да ги имате пред влезната врата за среќа, пари и хармонија во домот:

Арека палма
Ако имате простор за поголемо растение , арека палмата може да донесе многу животна енергија во вашиот простор. Ова е одлична постројка за активирање на позитивни вибрации и поправка на застојана енергија . Можете да го чувате надвор на вашиот праг во текот на топлите месеци, а потоа да го внесете внатре кога ќе дојдат поладните денови. Арека палмите се исто така корисни за филтрирање и прочистување на воздухот.

Монстера
Ова растение има прекрасни листови во форма на срце кои се одлични за привлекување љубов и квалитетни луѓе во вашиот живот. Можете да ги поставите пред вашата влезна врата – ако ги негувате правилно, тие ќе растат, ќе се шират и ќе поканат изобилство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *