Дали знаете зошто не е дозволено да се менуваат седиштата во авион?

Дали знаете зошто не е дозволено да се менуваат седиштата во авион?

МНОГУ луѓе не разбираат зошто на патниците не им е дозволено да ги менуваат седиштата, дури и ако има слободни места во авионот.

Луѓето често бараат подобри опции за седење кога се качуваат на лет, надевајќи се дека ќе се преселат на удобно место по полетувањето.

Меѓутоа, често тоа не им е дозволено, дури и ако никој не седи на празните седишта. Неколку членови на кабинскиот екипаж објаснија дека движењето на патниците може да доведе до поплаки од други кои платиле да седат на одредени седишта.

Седиштата се сметаат за надградба и се доплаќаат. Не дозволуваме патниците да се движат и да се преместуваат затоа што е потребно само еден човек да пишува или да се пожали, а никој од вас не вреди за мојата работа – рече таа.

Друг напиша дека тоа е затоа што други луѓе на седишта со дополнителен простор за нозете платиле за тоа и не било фер кон нив. Исто така, трансферот може да биде опасен за патниците, особено ако не ги известат стјуардесите.

Треба да ни кажете дали го менувате седиштето пред полетувањето. Има работи како распределба на тежината што треба да се земат предвид, а движењето во авион може да биде опасно на почетокот на летот, па затоа е секогаш најдобро прво да проверите кај вашиот кабински екипаж дали се е во ред. Би можеле да ви кажеме дека треба да почекате додека не бидеме во воздух, кога летаме, не е важно каде седите, но за полетување најдобро е да бидете на доделеното место – изјави една стјуардеса.

Патниците често очекуваат другите семејства да ги сменат местата, особено ако немаат резервирано одредени места и се одвоени од своите пријатели и семејството. За сите родители кои ќе се најдат во ваква ситуација, член на кабинската екипа го има овој совет да се обидат да го решат проблемот пред да се качат, пренесува „Ало“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *