Ставете кромид и лук во чорапите и спијте така: Ќе ви го регенерира телото, погледнете како

Ставете кромид и лук во чорапите и спијте така: Ќе ви го регенерира телото, погледнете како

Претставниците на кинеската медицина сметаат дека стапалата се најважниот фактор преку кој можете да ја видите состојбата на вашето здравје. Тие се во директен контакт со сите внатрешни органи, а сето тоа благодарение на меридијаните кои се наоѓаат во нив и минуваат низ целото тело.

Црната боја и лукот имаат способност да апсорбираат многу бактерии, па затоа се добри средства за чистење на телото. Алтернативната медицина ве советува да ги користите за детоксикација на телото така што ќе ги исечете кромидот и лукот на парчиња и ќе ги ставите во чорапите пред спиење.

На стапалата има околу 7.000 нервни завршетоци кои често ги занемаруваме во текот на денот, обидувајќи се да ги постигнеме сите секојдневни задачи.

Затоа, еден од најефикасните начини за отворање на оние нервни завршетоци кои водат до целото тело е токму со помош на кромид. Кромидот, пак, ја чисти кожата, а неговата фосфорна киселина (која не расплакува при сечкањето кромид) прави чуда во крвотокот. Тој е главен во чистењето на органите и убивањето на токсините

Во стара Англија, добро познат ритуал на чистење на воздухот од микроби вклучувал употреба на сок од кромид и лук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *