ПРЕД ПЕРЕЊЕ СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО МАШИНАТА : Кога ќе видите колку е генијално, веднаш ќе го сторите истото

ПРЕД ПЕРЕЊЕ СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО МАШИНАТА : Кога ќе видите колку е генијално, веднаш ќе го сторите истото

Без разлика дали имате најмодерен или постар модел на машина за перење, сигурно ви се случило алиштата што штотуку сте ги измиле да не бидат целосно чисти и при перењето да не се отстранат сите влакна и ситни траги од нив.

Ова особено им е познато на сопствениците на домашни миленици кои и по перењето на темна облека на нив наоѓаат мали влакна кои машината не ги отстранила. Но, можете да ги подобрите резултатите од миењето со еден трик кој не чини ништо.

Станува збор за ставање влажно марамче во машината пред да ги ставите алиштата. Резултатите ќе бидат видливи веднаш и ќе ги надминат сите ваши очекувања – облеката ќе биде без влакненца бидејќи влажните марамчиња делуваат како „апсорбирачки“ за нив, пишува Bright Side.

Како да го направите тоа правилно?
Она што е важно е влажните марамчиња да се доволно силни и дебели за да не се распаѓаат за време на циклусот на миење, а тоа можете да го проверите со обид да ги искинете со рацете. Ако не успеете или ви треба многу сила, тие се доволно силни.

Никогаш не користете хартиени крпи наместо влажни – тие ќе се распаднат, а алиштата ќе имаат уште повеќе трошки и ќе изгледаат уште полошо. Нема да помогнат ниту марамчињата за отстранување шминка.

Важно правило е да не ставате повеќе од 3 влажни марамчиња на секоја машина за перење (приближно 7 до 8 килограми алишта). Кога барабанот ќе почне да се врти, влажните марамчиња ќе се измешаат со облеката и ќе собираат влакна и ситни честички, а при секое миење користете нова влажна марамица што сте ја извадиле од пакувањето.

Доколку не сакате облеката да го впива мирисот на влажните марамчиња, изберете антибактериски или без мирис, а можете да ставите и повеќе омекнувач за да го маскира мирисот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *