ДОКОЛКУ ИМАТЕ ПАРИЧНИ ПРОБЛЕМИ И ВО ЉУБОВТА НЕ ОДИ , КАЖЕТЕ ГИ ОВИЕ ЗБОРОВИ: МОЛИТВА за која верниците тврдат дека прави ЧУДА

ДОКОЛКУ ИМАТЕ ПАРИЧНИ ПРОБЛЕМИ И ВО ЉУБОВТА НЕ ОДИ , КАЖЕТЕ ГИ ОВИЕ ЗБОРОВИ: МОЛИТВА за која верниците тврдат дека прави ЧУДА

Со молитвата, душата на човекот полесно се соединува со Бога. Тогаш си ја олеснуваме душата, го зајакнуваме духот и добиваме нова божествена сила. Молитвата на Света Ксенија Петроградска им е позната на сите православни христијани.

Многумина полесно ги надминуваат сите животни проблеми со помош на молитвата. Меѓутоа, треба да знаеме и кон кој светец треба да се обратиме кога ќе западнеме во одредени тешкотии.

Молитвата кон Света Ксенија Петроградска најмногу им помага на луѓето кои немаат пари, невработени или имаат љубовни проблеми.

Молитва на Света Ксенија Петроградска:
„О, света преблажена мајко Ксенија! Живеевте под засолништето на Севишниот, водени и зајакнати од Богородица.

Трпевте глад и жед, студ и жештина, навреди и прогонства, од Бога го примивте дарот на прозорливост и чудотворство и под заштита на Семоќниот најдовте одмор. Сега Светата Црква те прославува како миризлив цвет кој стои на местото на твојот погреб, пред твојата света икона и како жив, кој е со нас, ти се молиме: прими ги нашите молитви и принеси ги на престолот на Милостивиот Небесен Татко и имајќи смелост пред Него, моли за вечно спасение на оние што доаѓаат кај тебе, изобилство благослови за нашите добри дела и страдања и избавување од сите несреќи и таги.

Посредувај се со твоите свети молитви пред Престолот на нашиот Семилостив Спасител за нас недостојните и грешните.

Помогни, Пресвета Богородице Ксенија, децата да бидат осветлени со светлината на Светото Крштение и запечатени со печатот на Светиот Дух, момчињата и девојчињата да се воспитуваат во вера, чесност и побожност и да имаат успех во учењето, дека болните а слабите се исцелуваат, семејната љубов и слога долу, удостои ги монасите да се трудат со добри дела и заштитувај ги од навреди, укрепи ги пастирите во добродетелта на Светиот Дух, одржувај го нашиот народ и земја во мир и спокој и помилуј ги тие кои се лишени од причестувањето во Светите Христови Тајни.

Ти си нашата надеж и доверба, брз одговор и избавување, ти благодариме и со тебе ги славиме Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во сите векови. Амин!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *