ЕКСПЕРТИТЕ ОТКРИВААТ ЗОШТО НИКОГАШ НЕ МОЖЕТЕ ДА ДОБИТЕ ЛОТАРИЈА: ОВИЕ 2 БРОЈА СЕ ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА, ПОСТОЈАНО СЕ ИЗВЛЕКУВААТ

ЕКСПЕРТИТЕ ОТКРИВААТ ЗОШТО НИКОГАШ НЕ МОЖЕТЕ ДА ДОБИТЕ ЛОТАРИЈА: ОВИЕ 2 БРОЈА СЕ ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА, ПОСТОЈАНО СЕ ИЗВЛЕКУВААТ

Многумина од нас сигурно биле сведоци на одредени баби и дедовци кои цел живот купувале разни лозови со надеж дека ќе им се исполни желбата да добијат пари. Сигурно има и такви кои некогаш сретнале некој награден бидејќи токму неговата комбинација од броеви била извлечена како победничка или можеби тој што ја пропуштил неделата за влакно. Како и да е, јасно е дека мнозинството од оние кои играат игри на среќа се задоволни со добивките во вид на менување тикети, додека има многу кои се тешат со фактот дека имаат среќа на други полиња,отколку во лотарија.

Френсис Ксики е експерт за испитување на игрите на среќа и е специјализиран за проучување на добитниците на казино. Дојде до заклучоци кои можеби во прва прилика треба да ги применат сите оние кои се стремат кон главната премија.

Првото нешто што го предлага овој експерт е почесто да играте лотарија, иако има помалку премии во оптек.

– Знам дека повеќето од вас се стремат кон најголемата добивка, сепак, има многу мал процент од оние кои всушност можат да ја добијат главната награда. Затоа е многу подобро да „пукате“ за помали, но пореални придобивки, па ќе си обезбедите сигурна добивка – тоа е само првиот во серијата совети од тој експерт.

Ксики смета дека има неделно извлекување на ниво на секој поединечен град, па затоа е најдобро да се учествува почесто, но да се биде побезбеден натпреварувач.

-Секој град има локални извлекувања кои обично се еднаш или двапати неделно. Учествуваат само жителите на таа месна заедница, така што шансите за победа се многу реални. Од друга страна има и поголеми лотарии каде учествуваат повеќе градови или цела држава. Шансите за победа се многу помали, но добивката е поголема. Конечно, тука е популарната недела на лото. Таквата добивка, како и таканаречените џекпот премии, се речиси неверојатни. Причината за тоа е што учествуваат многу голем број луѓе, па индивидуалните шанси се драстично намалени. Често се случува неделата воопшто да не биде извлечена – смета Ксики.

Искуството на многу испитаници е дека повеќето луѓе избираат бројки кои имаат одредена симболика за нив. Меѓу популарните бројки секогаш се датумите на раѓање, годишнините и сите други важни настани во животот на поединецот, но студиите доведоа до следните наоди:

Се покажа дека најголемиот процент од испитаниците едноставно ги избираат оние бројки кои имаат некаква симболика за нив и речиси секогаш некои датуми се во прашање. Тие бројки што ги претставуваат датумите се всушност оние кога се родиле многу луѓе, па испаѓа дека тие нема да бидат нацртани по правило.

Многу е важно да избирате броеви кои се поголеми од 31 од едноставна причина што еден месец има 30 или 31 ден, така што бројот што е поголем од 31 ќе биде редок, па затоа треба да ги играте! Првиот број што треба да го бирате е 32 – изјавил Ксики, а пренесува Дејли Стар.

Статистиката исто така потврди дека бројките кои најчесто се извлекуваат се 21 и 23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *