ЦРНА ЗМИЈА СРЕДЕ ЗИМА НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ НА ДОБРО: Нивното излегување е ЛОШ ЗНАК, жителите се во ШОК! (ФОТО)

ЦРНА ЗМИЈА СРЕДЕ ЗИМА НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ НА ДОБРО: Нивното излегување е ЛОШ ЗНАК, жителите се во ШОК! (ФОТО)

По повлекувањето на реката Лим во Прибој, зад себе остави пустош, но и непоканет гостин. Без разлика што зимата е во полн ек, како и периодот на хибернација, жителите на оваа општина на брегот на реката Лим забележале црна змија долга речиси два метри.

По поплавите во Прибој, среде зима се појави змија

– Во текот на пролетта и летото тие се секогаш тука, но никогаш не се случило да се видат во овој период од годината. Сигурно и таа побегнала од валканиот и отечен Лим за да се спаси – велат Прибојчи за РИНА.

Не знаат дали виделе отровна змија или не, но додаваат дека погледот сигурно воопшто не бил пријатен.

-Велат дека животните чувствуваат многу порано од луѓето, па не плаши дека по овие катастрофални поплави ќе има земјотрес, познато е дека змиите бегаат од тоа – велат Прибојци.

Иако за прв пат е видено во Прибој , се случило во зимските месеци да се забележат змии и на територијата на Западна Србија.

Според народното верување, ова чудно однесување на змиите во зима и нивното излегување кога не им е време предупредува на природна катастрофа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *