Скршете јајце во чаша вода и оставете го покрај креветот пред спиење

Скршете јајце во чаша вода и оставете го покрај креветот пред спиење

Доколку чувствувате некаква непријатност во домот каде што живеете со вашето семејство, а чувствувате дека работите не се како порано – на пример, ако членовите на семејството често се разболуваат или постојано се караат, тогаш според Фенг Шуи во таков дом е неопходно да се исчистите од негативната енергија што очигледно се акумулирала таму.

Постои едно многу едноставно фенг шуи правило за среќа: скршете јајце во чаша вода и оставете ја чашата покрај креветот преку ноќ. Експертите за фенг шуи велат дека овој метод може многу да помогне.

Тоа ви овозможува да се ослободите од сите неволји, таги и несреќи. Јајцето како сунѓер ќе ја впие целата негативна енергија и ќе го исчисти протокот на енергија во вашиот дом.

Овој метод по правило можете да го примените во секое време од годината, но единствено важно е да го примените непосредно пред спиење, а шолјата да ја ставите блиску до креветот, но сепак на безбедно растојание.

Што ти треба? Свежо јајце кое откако ќе го купите нема веднаш да го оставите во фрижидер како другите јајца.

Вечерта пред спиење, скршете ја во чаша вода и оставете ја чашата во близина на креветот. Следниот ден, кога ќе се разбудите, добро погледнете ја чашата и забележете какви промени настанале.

Според експертите за фенг шуи, жолчката ја симболизира личноста која го применува методот, а протеинот е се што го опкружува (луѓе, околина, енергија).
По една ноќ помината во чаша, може да се забележат одредени промени во јајцето: појава на меурчиња, заматеност на водата, тенки влакна од протеинот, кои се „растегнуваат“

Секоја од овие појави има свое значење, т.е. ја покажува „неволјата“ што така сте ја исфрлиле од дома. На пример, ако дојде до замаглување, тоа значи дека сте ја фрлиле лошата енергија што ве блокирала и ве спречила да успеете.

Ако во водата има испружени конци, тоа значи дека во вас има тага која „те влече на дното“. Меурчињата се знак за лоша организација и раздор во домот…

Најдобро е да ја фрлите содржината на шолјата во тоалетната школка откако ќе го завршите методот и „толкувањето“. Доколку мислите дека куќата не е добро исчистена, според правилата на фенг шуи, оваа метода може да се изведува во наредните две ноќи и потоа да се одмори еден месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *