Секогаш носам топка од алуминиумска фолија во џебот во зима: прави чуда!

Секогаш носам топка од алуминиумска фолија во џебот во зима: прави чуда!

Во зима носиме капи и природно, косата е многу често наелектризирана, па треба да размислите кои „магични“ средства можете да ги искористите за да го спречите овој непријатен проблем. Излегува дека сè е многу едноставно: само треба секогаш да имате топка од алуминиумска фолија во вашиот џеб.

Прво, откинете парче алуминиумска фолија и поминете низ косата од врвот до дното. Резултатот ќе го забележите веднаш. Се разбира, таквата алатка ќе помогне само во итен случај, но нема да ја елиминира причината за електрификација на косата.

Можеби веќе сте виделе тони видеа на социјалните мрежи за придобивките од алуминиумската фолија за летечка коса . Видеото објавено од @laurentpreble на TikTok е прегледано повеќе од 8,3 милиони пати:

По само неколку минути косата станува многу помазна и „послушна“. Се вели дека алуминиумската фолија помага да се намали разлетувањето.

Научно е докажано дека е краткорочен и навистина ефикасен метод. Бидејќи металот во фолијата е проводник, тој го отстранува електричното полнење. Работи само за кратко време: по околу еден час ефектот исчезнува.

Сепак, таквата алатка понекогаш може да стане вистински спас. Затоа е секогаш добра идеја да имате алуминиумска фолија во џебот од јакната. Никогаш не знаеш кога ќе ти треба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *