ЛУЃЕТО МАСОВНО ДОДАВААТ СОЛ ВО ШАМПОНОТ: Кога ќе слушнете ЗОШТО, веднаш ќе посакате да пробате

ЛУЃЕТО МАСОВНО ДОДАВААТ СОЛ ВО ШАМПОНОТ: Кога ќе слушнете ЗОШТО, веднаш ќе посакате да пробате

Мрсната коса често е проблем за кој се чини дека воопшто нема лек – едни велат дека треба поретко да ја миете косата бидејќи со текот на времето ќе стане помалку мрсна, други тврдат дека треба да користите специјални шампони за мрсна коса, а сепак други, препорачуваат благи шампони за секојдневно миење, за да не се иритираат премногу лојните жлезди.

Сепак, жените кои имаат мрсна коса во огромното мнозинство на случаи знаат дека ниту еден трик всушност не функционира, бидејќи косата продолжува да се мрсни со иста брзина без разлика што и да правите со неа. Јутјуберот и блогер Никиа Џој тврди дека нашол многу едноставно решение.

Таа неодамна сподели трик со своите следбеници, кој, како што тврди, пријатно ја изненадил, бидејќи на почетокот мислела дека тоа е уште еден во низата фалсификати кои всушност не даваат никаков резултат.

Идејата е следна: во шампонот што вообичаено го користите го истурате обичната сол, го протресувате и со него ја миете косата. Една лажица сол ќе биде доволна за целото шише шампон.

Солта би требало да ги контролира лојните жлезди на главата , кои често се премногу активни, па поради тоа, девојките со мрсна коса често забележуваат дека се помалку масни на море.

„Не очекувајте да видите огромна разлика по првата употреба на овој шампон, но по три или четири миења ќе забележите дека вашата коса е многу помалку мрсна. Малку е страшно колку добро делува!“, тврди Никиа. , додавајќи дека е сосема неважно дали брендот на шампонот или солта.

Меѓу другото, солта ќе ви помогне длабоко да ја исчистите косата и прамените, особено ако често користите многу производи за стилизирање. Резултатот е полесна, помека коса со поголем волумен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *